Ünyeli Tekstil Çalışanlarından OSB İçin İmza Kampanyası

Ordu’nun Ünye ilçesinde yıllardır kurulmayı bekleyen organize sanayi bölgesi (OSB) için bu kez tekstil çalışanları harekete geçti.

Ünyeli Tekstil Çalışanlarından OSB İçin İmza Kampanyası
Ünye’de uzun yıllardan bu yana kurulması için çalışılan, son olarak OSB yapılacak alanın kamulaştırılması için mahkeme sürecinin devam ettiği OSB’nin kurulması için tekstil çalışanları imza kampanyası başlattı. 3 bin kişinin destek verdiği kampanya devam ederken hedefin ise 10 bin imza toplamak olduğu belirtildi.

OSB olmaması nedeniyle firmaların farklı şehirlere gittiğini ifade eden Tekstil çalışanı Havva Aydın, "Bu fabrika açıldı, açılalı burada çalışıyorum. Ünye’de bilmiyorum insanlar farkında mı? Bir sürü atölye, tekstil fabrikası açıldı. Ünye’de kurulan ancak OSB olmaması nedeniyle komşu ilçelere giden firmalar var. Orada ödüller alıyorlar. Şu anda belki de birçok yer taşınmak için yer bakıyordur ya da yer arıyordur. Ünye’de kurulacak fabrikanın Ünye ekonomisine de katkısı olacak. Biz çalışanlar daha rahat ortamda çalışarak ekmek paramızı kazanacağız. O yüzden biz savaşıyoruz ve mücadele ediyoruz. Biz organize sanayi istiyoruz" dedi.

22 senedir tekstil sektöründe çalıştığını ifade eden Soner Baş ise, "Biz Ünye’nin kanayan yarasını 30 yıldır açılmayan organize sanayiyi istiyoruz. Bütün büyüklerimizden istediğimiz tek şey bu organize sanayi. Davamız için ekmek, ekmeğimiz için organize sanayi" diye konuştu.

Kaynak: İHA