Trabzon Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt Açıklaması 'Benim Çocuğum Akıllıdır Öyle Şeyler Yapmaz Demeyin'

Son dönemde artan çocuk kazalarına yönelik olarak ailelere tavsiyelerde bulunan Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, “Benim çocuğum akıllıdır öyle şeyler yapmaz demeyin, çocuk olan ortamlarda tedbirinizi alın” dedi.

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt yaptığı açıklamada, çocukları kazalardan korumanın yetişkinlerin bakım sorumluluğunda olduğunu dile getirerek, "Gerek çevremizden gerekse görsel ve yazılı medyadan haberdar olduğumuz ve çok üzüldüğümüz çocuklarımızın yüksekten düşme, boğulma, kaybolma gibi olumsuz durumla baş başa kalmalarının azaltılmasının hatta önüne geçilmesinin küçük ve önemsiz gibi görünen bir takım önlemlerle mümkün. Çocukları kazalardan korumak için öncelikle unutmamamız gerekir ki onları öğrenmeye güdüleyen en önemli duygu meraktır. Özellikle 0-3 yaş grubu çocuklar çevreyi daha iyi tanımak için bakmak, dokunmak ve tatmak ister. Yetişkinleri taklit eder, tehlikeyi bizim gözümüzle algılayamaz ve bu merak davranışlarının ardından kendine gelecek zararı kestiremezler. Bu sebeple çocukları kazalardan korumak yetişkinlerin bakım sorumluluğundadır. Çocuklarımız için eyvah demeden önce hemen şimdi etrafınızda özellikle evinizde çocuğunuzun göz hizasına inerek onlar için olası tehlikeleri keşfetmeye çalışın" dedi.

"Banyo, mutfak, salon, merdiven ve balkonun çocuğunuz için ne denli güvenli olduğunu bir kez daha düşünün" diyen Kurt, "Temizlik maddelerini, kesici ve delici aletleri çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Balkonda sandalye gibi araç bulundurmayın. Unutmamak gerekir ki tehlike sadece araç ve gereçlerde değildir. Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar. Örneğin, kaldırımda annesinin elinden tutarak yürüyen bir çocuk araçların geçtiği yönde olmamalı ya da çocuklarla birlikte yüzmek için denize gidildiğinde yüzme ve güneşlenme faaliyeti çocuklarla eş zamanlı yapılmalı” ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Kurt, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Sosyal Hizmet Merkezlerince eğitim programları planladıklarını ve çocuklara yönelik risk faktörlerinin tespit edilmesine ailelerin talepte bulunması durumunda ilgili uzmanlarca da gerekli desteği verebileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA