Simav'da Hacı Adayları Bilgilendirildi

Simav ilçesinde, müftülük tarafından hacı adaylarına eğitim semineri verildi.

Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerlerinde haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla hac ve umre, temel sağlık bilgileri, ibadet bilinci ve hac ibadeti, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci anlatıldı.

İlçe Müftüsü İbrahim Havuz, burada yaptığı konuşmada, ilçeden 143 kişinin hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara yola çıkacağını söyledi.

Hacı adaylarına seslenen Havız, şunları dile getirdi:

"Bu yıl binlerce hacı adayımızdan hacca gitmek sizlere nasip oldu. Bunun için şükredelim öncelikle. Her biriniz uzun yıllardan beri bekliyordunuz belki de bu anı, bu yıl sizlere nasip oldu. Milyonlarca hacı adayımız da şuanda bekliyorlar. Ancak ülkelere verilen kotalar sebebiyle de yapabilecek bir durum yok. Ülkemizden belirli miktarda hacı adayımız gidiyor.

Bu yıl da inşallah Simav’ımızı, ülkemizi kutsal topraklarda sizler temsil edeceksiniz. Hacı adaylarımızın Simav'dan başlayan yolculuk esnasında, Mekke ve Medine'de Hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor. Hac oraya gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hacılık eşi benzeri bulunmayan bir değer ve meşakkatli bir ibadettir."

Seminer sonunda, adaylar, ihramın nasıl giyileceği, tavaf, hac farizası esnasında uyulması gerekli kurallar, yapılması gereken dualar, kılık kıyafetten yolculuğa kadar uyulması lazım gerekenler konusunda da bilgilendirildi.

Kaynak: AA