Sağlıklı yaşamın yolu günlük 28 gram kuru meyve

Sağlık deposu kuru ve kabuklu meyvelerin dünya genelinde daha fazla tüketilmesi için politikalar geliştiren Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi dünya çapında yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile her insanın günlük 28 gram kuru ve kabuklu meyve tüketmesi hedefleniyor.

Sağlıklı yaşamın yolu günlük 28 gram kuru meyve
Sağlıklı yaşamın yolu günlük 28 gram kuru meyve
Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyinde Türkiye'yi temsil eden Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kampanyaya büyük destek veriyor. “Daha sağlıklı bir hayat için kuru ve kabuklu meyve” sloganı ile başlatılan kampanya çerçevesinde bir video filmi hazırlandığı bilgisini veren INC'nin Türkiye Büyükelçilerinden Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bilge Göksan, tanıtım kampanyasının aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi kimliğine bürüneceğini, farklı milletlerden 22 kişinin, ülkelerinin kuru ve kabuklu meyvelerini sunacağı ve ürünlerin sağlığa faydalarını anlatacakları video, sosyal medyada her paylaşıldığında, 28 gramlık bir kuru ve kabuklu meyve paketinin bu ürünleri satın alıp tüketemeyen kişilere hediye olarak verileceğini kaydetti.

Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir üretim ve ihracatında dünya lideri olduğunu hatırlatan Göksan, “Bu kampanya Türk kuru meyvelerinin dünya genelinde bilinirliğini ve farkındalığını daha da arttıracak. Bu tür tanıtım çalışmalarıyla hedefimiz yıllık 1,4 milyar dolar seviyesinde olan kuru meyve ihracatımızı 3 milyar dolara çıkarmak” diye konuştu.

28 GRAM SAĞLIKLI YAŞAMIN ŞİFRESİ

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi'nin tanıtım kampanyasında 28 gramlık kuru ve kabuklu meyve paketleri dağıtılması ile ilgili de bilgi veren Göksan, şöyle devam etti: “28 gram, doktorlar tarafından günlük olarak tüketimi tavsiye edilen kuru ve kabuklu meyve miktarı olup, bu açıdan sembolik bir anlama sahip. Özetle 28 gram kuru meyve sağlıklı yaşamın şifresi.”

INC'nin bu kampanya kuru ve kabuklu meyvelerin sağlıklı olduğunu dünya genelinde tanıtma yanında kuru ve kabuklu meyve satın alma gücü olmayan 200 bin kişiyi kuru ve kabuklu meyvelerle tanıştırma hedefi olduğuna işaret eden Göksan, kampanyanın diğer ayaklarını ise şöyle özetledi: “Kampanya, sosyal medya hesaplarında da kullanılacak olan #NutsForAHealthierWorld etiketiyle de desteklenecek. Dünya çapında tanınan bloggerlar, gıda, sağlıklı yaşam, yaşam tarzı gibi konularda yönlendirici olan sosyal medya fenomenleri, kampanyanın duyurulması ve yayılması için destek olacaklar. INC üyesi kurumlar, kampanyanın yaygınlaşması için videoyu üyeleriyle paylaşacak.”

INC, KAMPANYAYI BAĞIŞLARLA ZENGİNLEŞTİRECEK

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi kampanya sürecinde 5 ton kuru ve kabuklu meyve dağıtmayı planlıyor. INC üyeleri belirli bir miktar (1 tonun üzerinde) kabuklu ve kuru meyvelerden bağış yaparak bu kampanyaya katılım imkanına sahip. Bu katkılarına karşılık, bağış yapan firmalar ambalajlarında ve iletişim araçlarında “Daha sağlıklı dünya için kuru ve kabuklu meyve etiketi” kullanma hakkına sahip olacak. Ayrıca, INC yayınlarında firma logolarına yer verilecek.
Kaynak: İHA