'Öncelikli Hedefimiz Odamıza Yeni Hizmet Binasını Kazandırmak Olacak'

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin: 'Öncelikli hedefimiz odamıza yeni hizmet binasını kazandırmak olacak. MARKA, KOSGEB, Sanayi Müdürlüğü, Ticaret Müdürlüğü gibi birimlerin bir arada olduğu akıllı bir bina yapmayı hedefliyoruz'

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, öncelikli hedeflerinin Düzce'ye yeni hizmet binası kazandırmak olacağını söyledi.

DTSO Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Sivrikaya, Metin Coşkun, Murat Saydam, Özkan Çakır ve Yalçın Top'un da hazır bulunduğu toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Şahin, burada yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Balkanı Faruk Özlü'nün katkıları ile uzun yıllar sonra 31 meclis üyesinin tamamının desteğini alarak yeni Yönetim Kurulu oluşturduklarını söyledi.

Kendilerinden beklentinin yüksek olduğunu bildiklerini anlatan Şahin, "Bu da bize kamuoyunun hem ciddi teveccühünü, hem de oluşan yüksek beklentiyi gösteriyor. Öncelikli hedefimiz odamıza yeni hizmet binasını kazandırmak olacak. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), KOSGEB, Sanayi Müdürlüğü, Ticaret Müdürlüğü gibi birimlerin bir arada olduğu akıllı bir bina yapmayı hedefliyoruz." dedi.

"Odamıza yönelik swot analizi çalışmalarını başlattık" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Zayıf ve güçlü yönlerimiz, fırsat ve tehditlerimizi kendi içimizde değerlendirerek hizmet kalitemizi üst seviyelere taşımaya çalışacağız. Meclis Çalışma Komisyonları oluşturduk. Önümüzdeki hafta toplantılarına başlayacaklar. MARKA ve Ekonomi Bakanlığından toplamda 4 projeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Üyelerimizin iş seyahatlerindeki vize işlemlerini kolaylaştırmak üzere ilgili danışmanlık firmalarıyla anlaşmalarımızı yenileyerek vize desteklerimize devam ediyoruz. Temmuz Ayı MARKA Dönem Başkanlığı Düzce Valiliğimize geçiyor. Dönem başkanlığımız boyunca üyelerimizi teşvik ederek 150 milyon liralık destek aldırmayı amaçlıyoruz. DÜBİT, MARKA ve KOSGEB'le olan protokollerimizi kapsamlarını genişleterek yeniliyor, üyelerimizin bu kuruluşlardan daha etkin faydalanmalarının önünü açıyoruz. Düzce Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokolle üyelerimiz ve birinci derece yakınları belirlenen bölümlerde tezsiz lisansüstü eğitim alabilecekler. "

Daha önce yayınlanan fakat son dönemlerde ara verilen aylık faaliyet bültenlerinin yeniden yayınlanacağını ifade eden Şahin, "Bu bültenlerde üyelerimize azami derecede yer vermeye gayret edeceğiz.Düzce'deki sanayi kuruluşlarımızı sıkça ziyaret edeceğiz.Sanayi-üniversite işbirliği programlarında üzerimize düşeni yaparak, sanayimiz ile bilim yuvamız üniversitemizi bir araya getireceğiz." diye konuştu.

Şahin, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kaynak: AA