Nevşehir'de YKS'de Gürültüye Geçit Yok

30 Haziran 2018 Cumartesi ve 01 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Nevşehir Belediyesi, özellikle sınavın yapılacağı okullara yakın bölgelerde , öğrencilerin dikkatini ciddi anlamda etkileyecek hiçbir etkinliğe izin vermeyecek.

Nevşehir'de YKS'de Gürültüye Geçit Yok
Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, öğrencilerin geleceğinin belirleneceği sınava ilişkin olarak Nevşehir Belediyesi tarafından her türlü önlemin alındığını söyledi.



Seçen, 30 Haziran’daki YKS ‘nin birinci oturumu olan Temel Yeterlik Testi(TYT) ile 01 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek ikinci oturumda Alan Yeterlilik Testi(AYT) ile Yabancı Dil Testi(YDT) sınavların yapılacağı okulların çevrelerinde, öğrenci kardeşlerimizin sınav süresince dikkatlerini dağıtabilecek ve onları bu nedenle olumsuz yönde etkilenmelerini önlemek amacıyla, gürültüye sebep olabilecek hiçbir etkinliğe izin verilmeyecektir. Gençlerimizin geleceklerini yakından ilgilendiren YKS sırasında, okul çevrelerinde ikamet eden vatandaşlarımızın bu konuya duyarlılık göstermeleri gerekmektedir. Belediyemiz Zabıta ekipleri de okulların çevrelerinde gerekli denetimleri sınav süresince devam ettireceklerdir. Bu vesile ile sınava girecek tüm gençlerimize başarılar dilerim” dedi.

Kaynak: İHA