Muharrem İnce'nin TRT Ekibini Basın Toplantısından Çıkarması

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı: 'İnce'yi, düzenlediği basın toplantısından dışarıya çıkarttığı TRT personellerinden kamuoyu karşısında özür dilemeye, sürekli basın özgürlüğünden bahseden bir kişi olarak, bu tür davranışları tekrar sergilememeye davet ediyoruz'.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçimlerin ardından düzenlediği basın toplantısından TRT ekibini çıkarmasını kınadı.

Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayın ardından Muharrem İnce'nin hatasını anlayarak özür dileyeceğini beklediklerini, bu nedenle açıklama yapmayı geciktirdiklerini ifade etti.

Aradan geçen sürenin ardından İnce tarafından TRT ekibine yönelik bir özür gelmediğini aktaran Akıncı, şunları kaydetti:

"Çanakkaleli gazeteciler olarak, günlerdir bir özür beklediğimiz o nezaketsizliğe karşı, sonunda konuşmayı, tepkisiz kalmamayı borç bildik. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında TRT kameramanı ve muhabirine gösterdiği nezaketsizliği kınıyoruz."

İnce'yi özür dilemeye davet eden Akıncı, "CHP'nin sayın cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi, düzenlediği basın toplantısından dışarıya çıkarttığı TRT personellerinden kamuoyu karşısında özür dilemeye, sürekli basın özgürlüğünden bahseden bir kişi olarak, bu tür davranışları tekrar sergilememeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA