Malatya'da Yaz Spor Okulu Açıldı

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor okulunun açılış töreni gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenindeki konuşmasında, Spor Genel Müdürlüğünün 29 Haziran 1938'de kurulduğunu anımsatarak, Spor Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 80. yıl dönümünde Malatya'da yaz spor okulunun açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sporun bir disiplin ve hayat tarzı olduğunu kaydeden Fındıklı, "Gelişmiş ülkelerin milli gelir seviyeleri yükseldikçe obezite artmaktadır. Bugün tüm gelişmiş ülkelerde obezite baş belası olup kolesterolden tansiyona kadar birçok hastalığa kapı açmaktadır. Bunun bir numaralı ilacı, eczanede satılan ilaç değil, koruyucu hekimlik açısından spor yapmaktır. Çocuk, genç, yaşlı bütün vatandaşlarımız spor yapmalıdır" diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü hatırlatan Fındıklı, sağlıklı bir nesil ve güçlü bir ülke için herkesin sporu hayatının bir bölümüne yerleştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Fındıklı, yaz spor okulunun 38 branşta faaliyet göstereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Okulların kapandığı bu dönemde çocuklarımızı, gençlerimizi sportif aktivitelere alıştırmak, bedensel egzersizler yaptırarak onların genç bedenlerini geleceğe hazırlamak, aralarından geleceğin sporcularını seçmek, hiç olmazsa sağlıklı birer birey olmalarını sağlamak amacıyla yaz spor okullarımızı açtık. 38 branşta faaliyetler olacak, yani Türkiye'deki spor branşlarının yüzde 90'ı ilimizde icra edilecek. Tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde geleceğin milli sporcularının yetişeceğine inanıyorum."

Fındıklı'nın konuşmasının ardından açılış töreni kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı jimnastik ekibi, karateciler ve halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Kaynak: AA