Hububat Hasatı Yapılan Tarlalarda Dane Kontrolü

Hububat hasatının sürdüğü Manyas'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından dane kontrolü yapılıyor.

Hasadın yüzde 60'a ulaştığı ilçede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarlalarda dane kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada hububat hasatının yüzde 95'inin biçerdöverler tarafından yapıldığını söyledi.

Biçerdöverlerin belirli kurallara uymak zorunda olduğunu belirten Kaplan, "Bakanlığımızın bize verdiği yetki ve ilgili talimatlar gereği teknik personelimiz, biçerdöverlerin kontrollerini sürekli yapıyor. Böylece dane kaybını en alt seviyeye getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Kaplan, dane kaybını önlemek için biçerdöver operatörlerinin ayarlarını çok iyi yapmaları ve arazinin yapısını da dikkate alarak uygun hızla gitmeleri gerektiğine dikkat çekerek, "Kontrollerde yüzde 2 dane kaybı baz alınıyor. Manyas için düşünürsek 90 bin dekarda 900 ton ürün kaybı anlamına gelir." diye konuştu.

Kaynak: AA