Geçmişten Günümüze Türküleri Seslendirdiler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvada Sanat Merkezi (AYSAM) tarafından düzenlenen Türk Halka Müziği Konseri’nde geçmişten günümüze Anadolu’nun dört bir yanındaki yörelere ait türküler izleyenleri adeta mest etti.

Geçmişten Günümüze Türküleri Seslendirdiler
Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser; Şef Hüseyin Gelici’nin öncülüğünde gerçekleşti.Sunuculuğunu Fisun Taşkent’in üstlendiği ücretsiz konserde, Türk Halk Müziği sevenler tarafından salonda tüm koltukların dolması ise dikkatlerden kaçmadı. 2 bölüm halinde gerçekleşen konserde koro ve solo olarak türküler sahnedeki sanatçılar tarafından büyük bir başarıyla icra edildi. Sanatçıların dinleyenler tarafından ayakta alkışlandığı konser sonunda muhabirimize açıklamalarda bulunan AYSAM’ın kurucusu ve koro şefi Hüseyin Gelici, Ayvalık’ta Türk Halk Müziği tutkunları için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini hatırlattı.

Amaçlarının Anadolu mozaiğinin tüm renklerini içinde barındıran Türk Halk Müziğini genç nesillere ve gelecek kuşaklara da sevdirebilmek olduğunu vurgulayan Hüseyin Gelici, düzenledikleri her konsere yüzlerce Türk Halk Müziği severin katılmasından duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, düzenledikleri konsere destek veren herkese de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Kaynak: İHA