Boyacılar Camisine Modern Şadırvan Yapılıyor

Erzincan Belediyesi ibadethanelerin bahçelerinde yenileme çalışmalarına devam ediyor. Boyacılar Camisi bahçesinde yapımına başlanan şadırvan, abdesthane, gasilhane ve toplantı salonunun inşası hızla devam ediyor.

Boyacılar Camisine Modern Şadırvan Yapılıyor
Erzincan Belediyesi tarafından ibadethanelerle ilgili çalışmalar devam ederken Erzincan Boyacılar Camisi bahçesinde yapımı devam eden modern şadırvanın inşaatını yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İbadethanelerle ilgili son dört yılda 16 cami bahçesinde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Yenilenen cami bahçelerine bir yenisini daha ekliyoruz. En eski camilerimizden olan Boyacılar camisinin abdesthane bölümü Erzincan’ımıza yakışmıyordu. Cami Kebir bahçesinde gerçekleştirdiğimiz çalışma vatandaşlarımız tarafından çok takdir edildi. Aynı çalışmayı burada başlattık inşallah en kısa sürede bu bölgedeki cami cemaatimize ve çevresine bu eseri kazandıracağız. Çalışmalar oldukça hızlı ilerliyor" dedi.

Başkan Başsoy açıklamasının devamın da; "Boyacılar camisi merkezi bir bölgemizde göreve geldiğimizde özellikle ibadethanelerde şadırvan ve yeşillendirme çalışmaları sözü vermiştik. Şu kadar 16 cami bahçesinde çalışma yürüttük. Hemşirelerimizin yoğun olarak kullandığı mekanlardan biri olan Boyacılar camisinin bahçesinde bulunan şadırvan tuvaletler ve abdesthane yaklaşık 50 yıllıktı ve artık ihtiyaca cevap vermiyordu. İnşallah en kısa sürede çalışmalar tamamlanacak, yeşillendirme ve ağaçlandırma işlemine başlayacağız Şimdiden ilimize hayırlı olsun Erzincan Her şeyin en güzeline layık ve bizler Erzincan İçin çalışmalarımıza devam edeceğiz. En kısa sürede hizmete açacağız" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA