Avrasya 8. Üroonkoloji Kongresi Gürcistan'da Başladı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle düzenlenen Avrasya 8. Üroonkoloji Kongresi başladı.

Tiflis'te bir otelde düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Türkiye ile Gürcistan'ın çok yakın komşu ülkeler olduğuna işaret ederek, Türk ve Gürcü tıp uzmanlarının da birbirlerini daha da iyi tanıması için kongrenin önemine değindi. Yazgan, iki ülke arasındaki akraba ve komşuluk ilişkilerine işaret ederek, günde 25 bin kişinin Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yaptığını hatırlattı.

Türkiye olarak Gürcistan'daki sağlık sektörünün güçlendirilmesine destek verdiklerini ifade eden Yazgan, "Biz Gürcü kardeşlerimizin sağlıklı bir demografi ile bizle beraber geleceğe yürümelerini istiyoruz. Türkiye'nin sağlık konusunda da bu hedefi var Gürcistan'da." dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de kongrenin Türkiye Medikal Onkoloji Derneği ve Gürcistan Üroloji Derneği (GUA) iş birliğiyle yapılmasının ve bölgesel iş birliğiyle karşılıklı tecrübe paylaşımı açısından önemli olduğunu vurguladı. Gümüş, "Dikkatinizi çekmek istediğim diğer bir husus da Gürcistan Sağlık Bakanlığının bu önemli kongreyi sahiplenmesi ve gerekli desteği sağlamasıdır. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor ve iki ülke arasında sağlık alanındaki iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Gümüş, açılış programın ardından düzenlenen Lokalize Hastalıklar-Prostat Kanseri konulu oturuma da başkanlık yaptı.

Kongre açılışına ayrıca TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Mahmut Gümüş, Avrasya Üroonkoloji Derneği Başkanı Ali İhsan Taşçı,Türkiye Üroloji Derneği Başkanı Cankon Germiyanoğlu, Türk, Gürcü ve diğer ülkelerden uzmanlar katıldı.

Gümüş ve beraberindeki heyetin bugün Gürcistan Sağlık Bakanlığında üst düzey görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Avrasya 8. Üroonkoloji Kongresi 1 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA