ASEAN Ülkelerine, Ankara'daki Yatırım İmkanları Anlatıldı

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerine, Ankara’daki yatırım imkanları anlatıldı.

ASEAN Ülkelerine, Ankara'daki Yatırım İmkanları Anlatıldı
ASEAN Ülkeleri Büyükelçileri, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ı ziyaret etti.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen toplantıda Brunei Darussalam, Malezya, Filipinler Cumhuriyeti, Singapur Cumhuriyeti, Tayland Krallığı, Sosyalist Viet Nam Cumhuriyeti Büyükelçileri ve Endenozya Cumhuriyeti Büyükelçi Müsteşarı yer aldı.

Toplantıda Ankara Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü faaliyetler, yabancı yatırım teşvikleri ve ülkeler arası işbirliğinin arttırılması konuları görüşüldü. Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından Ankara’nın bölgesel kalkınma politikası, iş ve yatırım ortamı tanıtıldı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın kamu, özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla sağladığı mali ve teknik destekler hakkında bilgi verildi.

ASEAN ülkeleri ile karşılıklı ticaret potansiyellerinin konuşulduğu toplantıda, muhtemel işbirliklerinin değerlendirilmesinde Ankara Kalkınma Ajansı’nın iletişim noktası olması kararlaştırıldı. Ankara Kalkınma Ajansı tanıtımının ardından heyet ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen ziyarete Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy katılım sağladı.
Kaynak: İHA