Akıncı Açıklaması 'TRT Kameramanı Ve Muhabirine Gösterdiği Nezaketsizliği Kınıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin düzenlediği basın toplantısında TRT ekibini dışarı çıkartmasıyla ilgili açıklama yapan, “CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında TRT kameramanı ve muhabirine gösterdiği nezaketsizliği kınıyoruz” dedi.

Akıncı Açıklaması 'TRT Kameramanı Ve Muhabirine Gösterdiği Nezaketsizliği Kınıyoruz'
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin düzenlediği basın toplantısında TRT ekibini dışarı çıkartmasıyla ilgili olarak yazılı olarak bir açıklama yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, yaşanan olayın ardından Muharrem İnce’nin hatasını anlayarak özür dileyeceğini beklediklerini ve bu nedenle de açıklama yapmayı geciktirdiklerini söyledi.



Aradan geçen sürenin ardından İnce tarafından TRT ekibine yönelik bir özür gelmediğini belirten Akıncı, "Çanakkaleli Gazeteciler olarak, günlerdir bir özür beklediğimiz o nezaketsizliğe karşı, sonunda konuşmayı, tepkisiz kalmamayı borç bildik. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında TRT kameramanı ve muhabirine gösterdiği nezaketsizliği kınıyoruz. İnce’nin gösterdiği bu tepki, TRT’nin kurum olarak, orada bulunabilecek Genel Müdürü’ ne yada yöneticisine yöneltilebilirdi. Ancak hiçbir şekilde, mesleğini icra etmek için orada bulunan kameramanın ya da muhabirin, toplantı salonundan dışarıya çıkarılması suretiyle verilen o tepkiyi kabullenmemiz mümkün değildir" dedi.

Yaşanan bu durumu Türk Basınına karşı sergilenmiş, saygı sınırlarını aşan mesnetsiz bir yaklaşım olarak tanımlayabileceklerini ifade eden Akıncı, "Biz Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti olarak, Muharrem İnce’nin düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi söylemleri ardından, sergilediği bu tutumundan dolayı özür dileyeceğini düşünerek bir süre açıklama yapmadan bekledik. Muharrem İnce’nin, TRT’den, orada bulunan kameramandan ve muhabirden özür dilememesi üzerine bu açıklamayı yapmayı gerek duyduk. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi, düzenlediği basın toplantısından dışarıya çıkarttığı TRT personellerinden kamuoyu karşısında özür dilemeye, sürekli basın özgürlüğünden bahseden bir kişi olarak, bu tür davranışları tekrar sergilememeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği üzere, ‘Basın hürdür, sansür edilemez" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA