Adana'da 'Huzur' Uygulaması

Adana'nın Kozan ilçesinde polis ekiplerince "Huzur 8" asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği, yaklaşık 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, ilçe merkezindeki umuma açık yerler kontrol edildi, kişilere yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması ve araçlarda inceleme yapıldı.

Ekipler, şehir giriş çıkışları ile kent merkezinde önceden tespit edilen hassas noktalarda zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı, şüpheli kişi ve araçlar arandı.

Uygulama sırasında 310 kişi GBT sorgusuna tabi tutuldu, ikisi yoklama kaçağı, biri yağma suçundan olmak üzere aranan 3 kişi yakalandı. Denetlenen umuma açık 20 iş yerinden ikisine tütün mamulleri ile ilgili yasaklara uymadıkları ve kumar oynatıldığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Aramada, bir av tüfeği ele geçirildi.

Uygulamada 170 araca yönelik sorgulama işlemi yapıldı. 12 aracın sürücüsüne toplam 8 bin 706 lira para cezası uygulandı, 4 araç trafikten men edildi.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız da ilçeye gelerek uygulamayı denetledi, vatandaşlarla sohbet etti.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların huzuru için polisin görevini yaptığını belirtti.

En büyük yardımcılarının vatandaşlar olduğunu ifade eden Yıldız, "Vatandaşlarımızın desteği ile hem onların kamu güvenliğini hem de kamu düzenini korumak için emniyet teşkilatımız 24 saat görev yapmaktadır." dedi.

29.06.2018 günü saat 19.00 ile 22.00 saatleri arasında, 3 sabit nokta ve 3 bölgede Umuma açık yer uygulaması,Adana ilimizden gelen takviye kuvvetle birlikte 28 ekip, 149 personelle birlikte yapılan uygulamada :

---.

-

Kaynak: AA