Açıköğretim Öğrencileri Sosyal Medyada Buluşuyor

Sosyal medya hesapları üzerinden öğrencilerin ihtiyaçlarına göre paylaşımlarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, eğitim alanında Türkiye’de en çok ilgi gören kurumlarından biri oldu.

Açıköğretim Öğrencileri Sosyal Medyada Buluşuyor
Yaşam boyu öğrenme vizyonuyla hareket eden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, çeşitli programların yanı sıra resmi sosyal medya sayfaları vasıtasıyla da öğrencileriyle bir araya geliyor. Açıköğretim öğrencilerinin aktif olarak kullandığı Facebook sayfası aracılığıyla öğrenciler düzenli olarak yapılan paylaşımlarla bilgilendirilirken, aynı zamanda paylaşımlara yaptıkları yorumlarla katılım da sağlayabiliyor. Düzenli periyotlarla yapılan paylaşımlarla öğrenciler sınav takvimleri, bölümler, programlar, etkinlikler, dersler, kayıt işlemleri ve duyurulardan haberdar ediliyor. Öğrencilerin konular hakkında merak ettikleri ve yorum olarak sorduklarına da en kısa süre içerisinde yanıt veriliyor.

En çok sınav gönderileri beğeni alıyor

Açıköğretim Sisteminde 7’den 70’e herkese eğitim alma imkanı sunulurken sosyal medya sayfaları da her yaş grubu tarafından takip ediliyor. AÖF Anadolum sayfasını takip eden kişilerin dağılımına bakıldığında yüzde 55 oranında erkek kullanıcılar yer alırken, yüzde 45 oranında ise kadın takipçiler bulunuyor. 25-34 yaş aralığında bulunan takipçilerin toplam sayıya oranı yüzde 41’e ulaşırken, 18-24 yaş aralığındaki takipçiler ise toplamın yüzde 35’ini oluşturmakta. Bunları yüzde 16 ile 35-44 yaş grubu izliyor. Sayfayı beğenenlerin yüzde 4’ü 45-54 yaş grubundaki kişilerden oluşurken henüz lisans programlarına kayıt olmamış 13-17 yaş grubu ise sayfada yüzde 1’lik dilimi oluşturuyor. 55 yaş ve üzeri grup ise yüzde 2 oranlarında sayfayı takip edenleri oluşturuyor. AÖF kapsamındaki tüm konularda bilgilendirme sağlayan sayfada takipçilerden en çok ilgi gören başlıklar arasında aldığı 12 bin 242 etkileşim ile ‘sınav haberleri’ birinci olurken takipçilerin gönderilere gösterdiği tepkilerin yüzde 34’ü beğeni, yüzde 25’i yorum, yüzde 5’i paylaşım şeklinde gerçekleşiyor.

Sosyal medyada etkin kullanım

Sosyal medyada bulunan sayfaların verilerini inceleyen bir internet sitesinin açıklamasına göre Türkiye’de eğitim sektöründe hizmet veren kuruluşların içerisinde ’AÖF Anadolum’ 255 binden fazla kişi ile tüm Türkiye’de en çok takip edilen eğitim amaçlı sayfalar arasında 6’ncı sırada yerini aldı. Sayfa aynı zamanda takipçi sayısı ve etkileşim oranı ile Türkiye’deki üniversiteler ve fakülteler arasında zirveye yerleşmiş durumda. AÖF Anadolum sayfası ile öğrencilerin sorunlarına çözüm üretmeyi amaçladıklarını belirten yetkililer, sosyal medya üzerinden öğrencilerin daha etkin bir kullanım sağladığına dikkat çekti. Sayfaya olan ilgiyi artırabilmek için birçok çalışma yaptıklarını söyleyen yetkililer, öğrencilerin geri bildirimlerini de göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Bunun öğrenciler açısından olumlu karşılandığını aktaran yetkililer, sürekli yeniliklerle sosyal medya kullanıcılarına hizmet sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA