Tarımda Kadın Girişimciler Ödüllendirildi

Denizli, Kütahya ve Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni" Denizli Valisi Hasan Karahan'ın katılımı yapıldı.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bakanlıkça "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

- Amaç kadın girişimci sayısını artırmak

Proje ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılmasının amaçlandığını dile getiren Erkaya, şunları söyledi:

"Bu program 2018 yılında yedi bölgede 29 ilde gerçekleştirilmiş ve her bölgenin koordinatör ili belirlenmiştir. Ege Bölgesinin koordinatör ili Denizli olup program kapsamında Denizli, Kütahya ve Uşak'ta İŞKUR - KOSGEB işbirliği ile 32 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir. Söz konusu eğitimlerden Denizli'de 71, Kütahya'da 72 ve Uşak'ta ise 70 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlamışlardır. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan projelerin özel sektör, STK'lar, KOSGEB ve kalkınma ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulması amaçlanmaktadır.

Her ilde bağımsız beş kişilik jüri tarafından özgünlük, ekonomik getirisi, bölge istihdamına katkısı, proje tasarımı, sürdürülebilirliği, bütçe tutarlılığı kriterlerine göre değerlendirilerek belirlenen her ilin ilk üçe giren projeleri Türkiye finalinde yarışmak üzere bakanlığa gönderilecektir. Türkiye finali sonuçları ve ödülleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 'Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'nde açıklanacaktır."

Konuşmaların ardından Denizli'den dereceye giren proje sahipleri Alev Turan, Çiğdem Özcan ve Gülay Özcan, Kütahya'dan Kadriye Semercioğlu, Zeynep Pınar ve Hesna Yılmaz, Uşak'tan Nazlı Doğan, Emre Köse ve Ülkü Aslan, ödüllerini Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Törene, Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tanıtım ve Yayın Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammet Gümüş, Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Kahraman ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA