Susuz Şelalesi Kars Turizmine Kazandırılacak

Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşüşe sahip ve 24 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Susuz Şelalesi, turizme kazandırılacak.

Susuz Şelalesi Kars Turizmine Kazandırılacak
Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kışın ayrı bir güzelliği, yazın ayrı bir güzelliğe sahip olan Susuz Şelalesi, Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle baştan aşağıya yenileniyor. Şelalenin doğallığı korunarak etrafına çevre düzenlemesi yapılıyor. Cam teras yapılması planlanan bölgede, hemen şelalenin karşısında bulunan boş alana da mesire alanı yapılıyor. Kamelyalar, oturma alanları, gezi parkuru, şelaleyi izleme bölümlerinin yapıldığı bölgede yürütülen çalışmaların kışa kadar tamamlanması planlanıyor.

24 farklı kuş türüne ve çeşitli yabani hayvanlara doğal yaşam ortamı oluşturan Susuz Şelalesi Susuz Kaymakamlığı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından yürütülen “Susuz Şelalesi Mesire Alanı” projesi tamamlandığında Doğu Ekspresiyle farklı bir ivme kazanan Kars turizmine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, destekleriyle yürütülen çalışmalar tam hızıyla devam ediyor. Bölgenin en yüksek düşüşü sağlayan suyuna sahip, Şelale Susuz halkı arasında “Su uçan” olarak biliniyor.
Kaynak: İHA