PAÜ, Buhara Üniverstesi İle İşbirliği Yaptı

Pamukkale Üniversitesince (PAÜ) Özbekistan'daki Buhara Üniversitesi ile işbirliğini geliştirmek amacıyla, eğitim ve sağlık alanlarında protokol imzaladı.



PAÜ'de düzenlenen imza törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo İnoyatov ile akademisyenler ve diğer yetkililer katıldı.

Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği organizasyonunda geliştirilen anlaşmayla Özbekistan ve Denizli arasında sağlık köprüsü oluşturulması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Özbekistan'dan gelen heyet 3 gün boyunca kentteki özel ve devlet hastanelerine ziyaretler gerçekleştirerek, yetkililerden bilgi aldı.

Anlaşmaya göre, üniversiteler arasında belirlenecek alanlarda eğitim ve bilimsel işbirliği, anlaşma, konferans ve proje planlama amaçlı üst düzey personelin kısa dönemli ziyaretleriyle eğitim, lisansüstü eğitim ve ortak araştırma projelerine katılım amacıyla araştırma ve teknik personelin uzun dönem ziyaretleri gerçekleştirilebilecek.

Ayrıca PAÜ'de verilecek Özbekçe ve İngilizce derslerin başlatılmasında Buhara Üniversitesi, Buhara Devlet Tıp Enstitüsü tarafından destek sağlanması ve Buhara Üniversitesi, Buhara Devlet Tıp Enstitüsünde verilecek Türkçe ve İngilizce derslerin başlatılmasında Pamukkale Üniversitesi tarafından destek sağlanacak.

Protokolle personel ve öğrencileri farklı kültürlerle, farklı dillerle tanıştırıp onların dünyaya bakış açılarını geliştirmek amaçlanıyor.

Kaynak: AA