Kartal'da 4 Kişinin Öldüğü Trafik Kazasına Dava

Kartal'da meydana gelen trafik kazasında, 4 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan tur otobüsü şoförü hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kartal'da meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan tur otobüsü şoförü hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Alaettin Gündoğdu'nun 15 Nisan'da 34 LU 9620 plakalı tur otobüsü ile Kartal Köprüsü'ne 30 metre kala yolcu almak için durakladığı sırada, Eren Kaya'nın kullandığı 41 NR 830 plakalı otomobili ile otobüse arkadan çarptığı anlatıldı.

İddianamede, aracın tur otobüsüne arkadan çarpmasıyla otomobildeki Eren Kaya, Esengül Kaya, Gülperi Polat ve Murat Polat'ın öldüğü, Ebru Polat'ın da yaralandığı belirtildi.

Trafik kazası tespit tutanağına göre, şüpheli sürücü Gündoğdu'nun yerleşim yerleri dışındaki karayolunda zorunlu haller dışında duraklama kuralını ihlal ettiği bilgisine yer verilen iddianamede, maktul sürücü Kaya'nın da diğer bir aracı izlerken hızını trafik durumunun gerektirdiği şartlarda uygulamadan ve güvenli mesafeyi korumadan araç kullanmaktan kusurlu bulunduğu, trafik kazasına her iki sürücünün de karşılıklı kusurlarının neden olduğu vurgulandı.

İddianame bu kapsamda, şüpheli tur otobüsü şoförü Alaettin Gündoğdu'nun "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame gönderildiği Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheli Gündoğdu'nun yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

- Olayın geçmişi

Kartal Köprüsü mevkisinde yolcu almak için duraklayan tur otobüsüne arkadan çarpan 41NR 830 plakalı aracın içinde bulunan şoför Eren Kaya, Esengül Kaya, Gülperi Polat ve Murat Polat ölmüş, Ebru Polat da yaralanmıştı.

Kazaya ilişkin gözaltına alınan tur otobüsü şoförü Alaettin Gündoğdu, çıkarıldığı Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.
Kaynak: AA