Gölcük Tabiat Parkı'nın Çevresi Düzenleniyor

Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nda, Bolu Belediyesi tarafından 'Gölcük Tabiat Parkı Gelişme Planı' çerçevesinde çevre düzenlenmesi yapılıyor Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: 'Tabiat bizim nimetimiz ve Allah'ın bize bahşettiği en büyük zenginliğimiz. Tek bir ağaca zarar gelmesi ya da bir tek ağacın kesilmesi söz konusu değil' 'Tabiatın kalbi Bolu'ya ve onun incisi Gölcük'e yakışacak, doğasıyla uyumlu bir turizm projesi bu. Burası sadece Bolu'nun değil, Türkiye'nin göz bebeği. Bu doğa harikasını korumak ve sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuzda. Gölcük, bu proje gerçekleştiğinde de bugün olduğu gibi yine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak'

Bolu Belediyesi tarafından doğal güzellikleri ile ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nda çevre düzenleme çalışmasına başlandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük'teki çalışmalara ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile mevcut doğal ortamın ve güzelliklerin korunduğu ortaklaşa bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projenin, koruma kullanma dengesiyle hazırlandığını belirten Yılmaz, "Tabiat bizim nimetimiz ve Allah'ın bize bahşettiği en büyük zenginliğimiz. Tek bir ağaca zarar gelmesi ya da bir tek ağacın kesilmesi söz konusu değil." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yılmaz, planlı programlı bir çalışma yürütüldüğüne dikkati çekerek, tamamen göl alanı dışında, ağaçlar arasında küçük orman evleri yaptıklarını anlattı.

Bu projenin Türkiye'de ve dünyada örneklerinin mevcut olduğuna değinen Yılmaz, "Tabiatın kalbi Bolu'ya ve onun incisi Gölcük'e yakışacak, doğasıyla uyumlu bir turizm projesi bu. Burası sadece Bolu'nun değil, Türkiye'nin göz bebeği. Bu doğa harikasını korumak ve sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuzda. Gölcük, bu proje gerçekleştiğinde de bugün olduğu gibi yine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak." ifadelerini kullandı.

- "Çalışmalar doğa ile uyumlu olacak"

Gölcük'ün doğal güzelliklerinin daha çok insana ulaşması için hazırlanan proje için uzun süredir çalışmaların devam ettiğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa bir süreç yürütüldü. Bölgedeki büyük-küçük tüm ağaçların konum ve çapları ölçüldü ve bu ölçümlere göre ağaçların arasında kalan boş alanlara orman evleri (bungalovlar) vaziyet planı üzerinde planlandı. Ayrıca plandaki orman evleri sahada aplike edilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından da yerinde kontrol edildi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü son kontrollerinden sonra vaziyet planına onay verdi. Titizlikle yapılan bu çalışma ve defalarca yerinde yapılan kontroller sonucunda hiçbir ağaca zarar vermeyecek şekilde orman evlerinin yerleri tespit edildi ve bu plan doğrultusunda süreç başlatıldı. Çalışmalar tamamlandığında doğa ile uyumlu ve ağaçların ortasında kalacak orman evleri halkın kullanımına açılacak."

- "Ağaçların yerleri tek tek incelendi"

Yılmaz, amaçlarının tabiatın güzelliğini insanla buluşturmak olduğunu vurgulayarak, ağaçları Bolu'nun kadim sakinleri olarak gördüklerini ve onların huzurunu bozmadan bu projeyi oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile her ağacın yerini tek tek incelediklerine dikkati çeken Yılmaz, "Projeyi oradaki doğal ortama uygun şekilde konumlandırdık. Biz kendimizden eminiz, kimse merak etmesin. Bu proje üzerinden rant elde etmek, ortalığı karıştırmak isteyenlere de kulak asmasınlar. Proje tamamlandığında Bolu tarihine, doğasına ve kültürüne uygun bir turizm projesi kazanmış olacak." dedi.

Yılmaz, herkesin çalışmaları yerinde görebileceğini, yapılan her çalışmanın amacının, doğanın kalbi Bolu'nun gelecek nesillere en iyi şekilde taşınması olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA