Beyşehir'e Tam Entegre Mezbaha

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yapımı devam eden tam entegre modern mezbahanın tamamlandığı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, büyükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Doğanbey Mahallesi'ne Beyşehir Belediyesi olarak tam entegre modern bir mezbaha kazandırdıklarını belirtti.

İlçenin canlı et ve sucuk üretimiyle ünlü yerleşim merkezinde bu sektörü daha da ileri noktalara taşıyabilmek için Beyşehir Belediyesi olarak başlattıkları çalışmaların meyvesini vermeye başladıklarını anlatan Özaltun, Doğanbey'e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da istediği norm ve standartlara uygun, daha modern bir tam entegre tesis kazandırmak için göreve geldikten hemen sonra kolları sıvadıklarını aktardı.

Yeni tesis projesinin hayata geçirilmesi için eski mevcut mezbahanın yıkıldığını ve yeni bir kesimevi yapılması için çalışmalara başlandığını vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:

"Yeni mezbahamızın inşaat çalışmaları tamamlandı. Günlük 30 büyükbaş hayvan kesim kapasiteli olarak inşa edilen tesisimizin bodrum kısmında sakatat işleme odaları ve mutfak yer alıyor. Toplamda 5 bin 670 metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesiste, gerçekleştirilen ihalenin ardından yapımı başlayacak olan 30 ton kapasiteli arıtma tesisi de olacak."

Kaynak: AA