Antalya'daki Teleferik İle 6 Ayda 200 Bin Ziyaretçi Taşındı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kenti kuş bakışı izleme fırsatı sunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesislerinde, bu yılın ilk yarısında 200 bin ziyaretçi ağırlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Ayaklarınız yerden kesilecek" sloganı ile 11 Şubat 2017'de resmi açılışı yapılan Tünektepe Teleferik, Antalya'nın cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

Bu yılın 6 ayında 200 bin ziyaretçiyi ağırlayan tesis, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. 36 kabinle hizmet veren teleferik, saatte bin 200 kişi taşıyabiliyor ve yaklaşık 9 dakikalık sürede 605 rakımdaki Tünektepe'ye ulaşıyor.

Tünektepe'nin zirvesinde yer alan, kafe ve 4 dürbünün bulunduğu sosyal tesisler, ziyaretçilerin keyifli zaman geçirdiği bir yaşam merkezi oldu.

- Manzaranın keyfini çıkardılar

Tesisin ziyaretçilerinden Sebati ve Arzu Öztürk çifti, Almanya'dan tatil için geldikleri Antalya'da ilk kez teleferik deneyimi yaşadıklarını ve çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Tünektepe’ye çıkmak için kızıyla Manavgat'tan gelen Rukiye Tezcan da "Yurt dışında birçok yere gittim. Fiyatları çok yüksek bekliyordum. Şok oldum çünkü fiyatlar çok uygun. Hizmet çok güzel. Gerçekten halka hizmet. Başkanımız Menderes Türel'e de çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Filiz Tek de tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, vatandaşlara Tünektepe'ye teleferikle çıkarak zirvede vakit geçirmelerini önerdi.

İzmir'den tatil için kente gelen Muzaffer ve oğlu Melih Algun ise Tünektepe'deki manzarayı çok beğendiklerini ve buradaki güzellikleri herkese anlatacaklarını ifade ettiler.

Kaynak: AA