AEÜ'den YÖK'te Sunum

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) kalite yönetim sistemi çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karakaya, YÖK Konferans Salonu'nda YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve beraberindeki heyete, AEÜ'nün Kalite Yönetim Sistemi Belgesi hakkında bilgiler verdi.

Kalite yönetim sistemine geçen ilk ve tek devlet üniversitesi olan AEÜ'nün kazanımları, elde edilen veriler, prosedürler ve çalışma şartlarını anlatan Karakaya, ilerleyen tarihlerde ülkenin farklı üniversitelerinde de sunumlar yaparak, onlara kalite alanında öncülük edeceklerini aktardı.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Kalite çalışmalarında tüm personelimizin yoğun çalışmaları oldu. Üniversitemiz kalite yolculuğunu tüm birimleriyle geçen yılın aralık ayında yapılan dış tetkik sürecini başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandı. Bu sürece inandık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda hazırladık. Amacımız kalitesiyle de adından söz ettiren bir üniversite olmaktı ve biz bunu başardık. Yeni hedefimiz ise Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerini almak. Bundan sonra ülkede birçok üniversitede de kalite hakkında sunumlar gerçekleştireceğiz."

Toplantıda, AEÜ Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Ekrem Öztürk hazır bulundu.

Kaynak: AA