Vali Balkanlıoğlu, Biyolojik Çeşitlilik Çalıştayını Açtı

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında Sakarya'da düzenlenen çalıştayın açılışı, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında aynı konuda düzenlene çalıştay Serdivan ilçesindeki bir otelde başladı.

Sakarya Valisi Balkanlıoğlu, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, kentte düzenlenen çalıştayın, Türkiye’nin sahip olduğu biyolojik zenginliğin ortaya konması ve korunması amacıyla önem arz ettiğini söyledi.

Çalıştayda, biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilirliği adına meydana gelebilecek değişimlerin değerlendirileceğini dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Sakarya bulunduğu coğrafi özellikleri itibarıyla özel bir iklime ve çok çeşitli doğal güzelliklere sahip bir konumda bulunuyor. Hem deniz kenarında bir takım coğrafi özellikleri yönünden hem de dağ yükseltilerinde var olan çok çeşitli biyolojik canlılar açısından zengin bir yerde olduğumuz aşikardır. Yani hayvan türlerinden bitkilerin envai çeşidine kadar birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyoruz."

Balkanlıoğlu, sahip olunan canlı türlerinin korunmasının, bu noktada özellikle endemik olarak adlandırılan sadece Türkiye coğrafyasında bulunan bitki ve hayvanların kayıt altına alınmasının önemini vurguladı.

Kaynak: AA