Tavşanlı'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Tavşanlı ilçesinde, her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte İlçe Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kursları başladı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, camilerin çocuklarla daha da şenlendiğini söyledi.

Yaz dönemindeki kursların çocuklar için büyük fayda sağladığını belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Camilerimiz, çocuklarımızla, yetişkinlerimizle şenlenirse manasını buluyor. İnşallah bu süre içerisinde çocuklarımız buraları şenlendirecekler, ihtiyaçları olan eğitimi alacaklar. Geleceğe daha sağlam nesiller yetiştirmek için camilerimiz de gönüllü din görevlilerimiz de burada üzerlerine düşen görevi yapmış olacaklar. Sizler için yeni bir heyecan yuvası olacak burası. Sizleri geleceğe hazırlayacak, ailelerinize, milletinize faydalı bir fert olmanız için buralar gayret edecekler. Bu günün kahramanı olan sevgili çocuklar inanıyorum ki buradan en güzel istifadeyi sağlayacaklar, en faydalı ilimlerle bu yuvalardan ayrılmış olacaklar."

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise, camilerin yalnızca ibadet mekanı değil çocuklar için birer eğitim yuvası olduğunu dile getirdi.

Müftü Hazırlar, "Kur’an-ı Kerim evladı tarif ederken 'göz aydınlığı' olarak tarif eder. Toplum olarak dini, milli, manevi değerlerle yavrularımızı yetiştirirsek geleceğe daha ümitle bakacağız. Biz millet olarak yavrularımıza camilerimizi sadece ibadet mekanı olarak değil, çocuklarımızın gelip değerlerini öğrendikleri eğitim mekanı olarak hazırlamayı da bir borç olarak biliyoruz. Nesillere değerlerimizi aktarmak gibi bir görevimiz var." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuyup, çeşitli gösteriler sunduğu tören, çocuklar tarafından Vali Ahmet Hamdi Nayir’e çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA