Osmaniye'de 'Temel Harita Bilgisi Ve CBS Uygulamaları' Projesi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) "Temel Harita Bilgisi ve CBS Uygulamaları" projesinin tanıtımı yapıldı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, rektörlük salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Harita Mühendisliği bölümünün üniversitenin gözbebeği konumunda olduğunu belirtti.

OKÜ’nün 4005 TÜBİTAK Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklendiğini aktaran Rektör Türk, öğrencilerin ve akademisyenlerin farklı alanlarda başarı gösterebileceklerini düşündüğünü aktardı.

TÜBİTAK destekli projenin üniversite için gurur verici olduğunu anlatan Türk, "TÜBİTAK’ın üniversitemizle işbirliği yapması bizi zirve yarışında daha yukarılara taşıyacağından kuşkum yok. Biz bir araya gelerek birlik olursak başaramayacağımız hiçbir iş yok. Bu anlamda bu projeyi hayata geçiren akademisyenlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Nuri Erdem ise, proje kapsamında eğitim verileceğini dile getirdi.

Erdem, "Gelecek için harita" sloganı ile yürütecek eğitimlerde doğada yön bulma, pusula kullanımı, harita üzerindeki özel işaretlerin anlamı, CBS uygulamaları, harita yapım, üretim ve ölçüm aşamalarının ve gerekli olan temel bilgilerinin, arazi ve büro ortamında teorik ve uygulamalı olacağına dikkat çekti.

Kaynak: AA