Obruk Barajı 'Oğuz Adası' İle Gelişecek

Kızılırmak üzerindeki en büyük barajlardan olan Obruk Barajının kenarına kurulacak Oğuz Adası ile bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanması hedefleniyor.

Oğuzlar ilçesindeki Obruk Barajının kenarına kurulacak Oğuz Adası, spor tesisleri, engelsiz kamp alanı ve kafeteryadan oluşuyor. 1 milyon 719 bin liraya mal olması beklenen Oğuz Adası Projesinin 758 bin lirası, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) Turizm ve Organize Sanayi Bölgelerine Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği ile karşılanacak.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomik yönden dezavantajlı durumdaki Obruk Barajı civarının, Oğuz Adası Projesi ile kalkınacağını söyledi.

Proje kapsamında yapılması planlanan sosyal ve spor tesisi içerisinde yer alacak engelsiz doğa kamp alanı ve engelsiz kafeteryanın yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapacağını belirten Alkan, "Obruk Barajı ve Kızılırmak havzasının sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar ilçesi de kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacaktır." dedi.

Oğuz Adası Projesi kapsamında geliştirilecek yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR 83 Bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerin bilinirliğinin artırılacağını ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmetini geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığını turizm seçenekleri tanıtılacaktır.

Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamaları sayesinde Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum ilinin turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacaktır.

Proje kapsamında yürütülmesi planlanan engelsiz spor etkinlikleri, tematik kamp faaliyetleri ve kuş gözlem ve fotoğrafçılığı yarışması düzenlenerek farklı tercihleri ve ihtiyaçları olan turistlere aynı tesiste hizmet verilebilecek, faaliyetlerin sürekliliği ve turizm çeşitliliği sağlanarak bölgenin turizm potansiyeli arttırılacaktır."

Kaynak: AA