Mezitli'de 8. Soli Güneş Festivali Düzenlenecek

Mezitli Belediyesince bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek olan Soli Güneş Festivali, 29 Haziran'da başlayacak.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalin Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, güneş, toprak ve suyun en rasyonel biçimde kullanması gerektiğini vurguladı.

Kentin iklimsel değerlerinden faydalanarak güneşin önemine değinmek amacıyla her yıl Soli Güneş Festivali'ni düzenlediklerini anlatan Başkan Tarhan, bu yıl 29 Haziran'da başlayacak olan festivalin 1 Temmuz'da sona ereceğini aktardı.

Festivalin 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle süreceğini ifade eden Tarhan, proje pazarı ve kermesin yanı sıra kurulacak stantlarda güneş enerjisi firmaları ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine projelerin sergileneceğini belirtti.

Tarhan, festivalin halka tanıtımı amacıyla, 28 Haziran Perşembe günü belediye binası önünde başlayacak kortej gerçekleştireceklerini bildirerek, Duman, Fazıl Say ve Selda Bağcan gibi sanatçıların festival kapsamında sahne alacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından İçel Foroğraf Derneği tarafında hazırlanan "Mezitli Fotoğrafları" adlı sergiyi gezen katılımcılar, İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarınca gerçekleştirilen mini konseri dinledi.

Kaynak: AA