Mardin Turizm Fakültesine Kavuştu

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Turizm Fakültesinin kurulması yönünde uzun zamandır sürdürülen çalışmalar sonuç verdi.

Geçen yıl turizm alanında ülkenin en büyük ulusal organizasyonu olan Ulusal Turizm Kongresine ev sahipliği yapan Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun, Turizm Fakültesine dönüştürülmesine karar verildi.

Kararın, Artuklu Üniversitesinin şehrin ekonomisinin gelişmesinde ciddi bir yeri olan turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitim, araştırma ve hizmeti geliştirmek için bilgi ve program üretebilmesine katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü karşılama ve turizm alanında akademik bilgisi yüksek bilim insanı yetiştireceklerini belirtti.

Kurulacak Turizm Fakültesi için Doç. ve Dr. öğretim üyesi kadrosunun hazır olduğunu ve bir profesör kadrosunun da ilan sürecinin devam ettiği bilgisini veren Doç.Dr. Lokman Toprak ise, fakültenin önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için İlahiyat Fakültesi ile ortak "İnanç Turizmi Rehberliği Yüksek Lisans Programı" ve "İçel Üniversitesi ile de Gastronomi Turizmi Doktora Programına" başvurduğunu anlattı. Toprak, yeni alınacak kadroları yetiştirerek önümüzdeki yıl için "Turist Rehberliği" yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA