Fatsa'da Yapımı Süren 'Mezbaha Ve Hayvan Pazarı' Projesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde yapımı devam eden "Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi'nin kısa zamanda hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Enver Yılmaz büyük bir bölümü tamamlanan Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hayvan pazarı, idari bina, mezbaha ve kesimhane gibi bölümlerden oluşan projenin büyük bir bölümü tamamlandı. Kısa zamanda geriye kalan işleri de bitirerek bu çok önemli projeyi ilimiz ve bölgemizin hizmetine sunacağız." dedi.

Başkan Yılmaz, Mezbaha ve Hayvan Pazarında günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesiminin yapılabileceğini belirterek, "Tesisimiz, hem kesimhane hem de hayvan pazarı olarak hizmet verecek. Mezbaha bölümünde günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Hayvan pazarımız da 500 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan barındırma kapasitesine sahip olacak." ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca, yapılacak mezbahanın yaklaşık 17 milyon liraya mal edileceğine dikkat çekerek, "İlçemize yapacağımız mezbaha sadece ilimizin değil, bölgemizin de en büyük kesimevi olacak. İlimiz genelindeki tüm kesimler burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirilecek. Yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlilik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak." şeklinde konuştu.

Projenin son durumuyla ilgili de bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hayvan pazarı bölümündeki çatı ve elektrik tesisat işlemleri tamamlandı, satış için gelen hayvanların bulunacağı bölümdeki korkulukların imalatına da başlanacak. İdari binanın zemin kaplaması yapıldı, su kullanılan alanlardaki zemin ve duvar imalatı tamamlandı, elektrik ve mekanik tesisatı ile pencere ve kapıların montajı yapıldı, asma tavan işleri ise devam ediyor. Mezbaha bölümündeki soğuk hava depolarının kurulumu bitti ve antibakteriyel seramik zemin döşeme işlemlerine başlanacak. Kesimhanede de kesim ve ayrıştırma platformlarının imalatı devam ediyor. Yakın zamanda ise toprak alanlardaki çevre düzenlemesi, yağmur suyu, atık su, tretuar ve aydınlatma işlemlerine başlanacak."

Kaynak: AA