Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika Sadık Müttefikini Görevden Aldı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika, Emniyet Genel Müdürü General Abdelghani Hamel’i görevden aldı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, Emniyet Genel Müdürü General Abdelghani Hamel’i görevden aldı. Resmi kaynaklar tarafından işine son verilme sebebi henüz açıklanmayan General Hamel, 2010 yılından beri Emniyet Genel Müdürlüğü yapıyordu. Bazı kaynaklara göre Hamel, geçen ay Cezayir’in Oran limanında ele geçirilen 701 kilo kokain soruşturması kapsamında görevden alındı.

Görevinden alınmadan önce düzenlediği basın toplantısında konuşan General Hamel, kokain soruşturmasına ilişkin, “Eğer rüşvetçilikle mücadele etmek istiyorsanız temiz olmanız lazım” diyerek, soruşturmada “aşırılıklar ve ihmaller” olduğunu belirtti.

Güvenlik kaynakları ise, Buteflika’nın sadık bir müttefiki olarak görülen General Hamel’in kokain soruşturmasına ilişkin dava ile bir bağlantısı olmadığını iddia etti.

Kokain soruşturması, 2019’da düzenlenecek olan başkanlık seçimi öncesinde siyasiler, iş adamları ve askerler arasındaki güç mücadelesi hakkında yeni spekülasyonlara sebep oldu. Adalet Bakanlığı yetkilileri, soruşturma kapsamında tutuklanan ve birçok politikacıyla bağlantısı olan iş adamı Kamel Chickhi’nin baş şüpheli olduğunu duyurdu.
Kaynak: İHA