Balıkesir Yatırım Destek Ve Tanıtım Stratejisi Toplantısı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) koordinasyonunda Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi hazırlıkları çerçevesinde Edremit Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin ve Yatırım Destek Uzmanı Esra Kocabaş tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçede öncelikli olarak belirledikleri sektörlerin tarım ve turizm olduğunu söyledi.

Edremit’te tarım denilince ilk akla gelen ürününün zeytin ve zeytinyağı olduğunu ifade eden Sırmalı, şunları söyledi:

"İlçemizde 3 milyon zeytin ağacı varlığı bulunmakta, 70 bin ton zeytin üretimi ve 14 bin ton zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. 2014 ve 2017 yıllarında Edremit Ticaret Odamızın girişimleriyle Edremit Yeşil Çizik Zeytini ve Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretleri alınarak büyük bir başarıya imza atılmıştır. İlçemizde özellikle zeytin ve zeytinyağı üretimi hususunda ilçemizde Zeytin-Zeytinyağı Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.

Toplantıda, Edremit ilçesinde öncelikli olarak belirlenen zeytin yetiştiriciliği ve zeytinin işlenmesi, modern seracılık ve sağlık turizmi sektörlerine yönelik soru, görüş ve öneriler görüşüldü.

Bu kapsamda Edremit ilçesinde yatırım ortamının iyileştirilmesi, sorunları, çözüm önerileri ve yatırım ortamı eylem planı hazırlanması hususları görüşülerek kayıt altına alındı.

Kaynak: AA