Akgül Ve Pektaş Mazbatalarını Aldı

AK Parti'den Gümüşhane milletvekili seçilen Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, mazbatalarını aldı.

Akgül ve Pektaş, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından mazbatalarını almak için AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse ve Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Gümüşhane Adliyesi'ne geldi.

TBMM 27. dönemde Gümüşhane milletvekili olarak görev yapacak Akgül ve Pekdaş, mazbatalarını İl Seçim Müdürü Nejdet Yetimoğlu'ndan aldı.

Akgül, mazbatasını almasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de parlamenter sistemin son, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ise de ilk temsilcileri olarak Gümüşhane’yi temsil etmenin sorumluluğu içerisinde bundan sonraki hizmetlerini devam ettireceklerini kaydetti.

Seçim süresince bundan önceki 32 aylık görev sürelerinde neleri eksik yaptıklarını tespit ettiklerini, bundan sonra hem sandığın hem de sahadaki vatandaşların mesajını iyi bir şekilde okuyup algılayıp bundan sonra daha iyi ve etkin hizmet verme çaba ve gayreti içerisinde olacaklarını aktaran Akgül, şunları söyledi:

"İlimiz adına bundan sonra hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yalnızca ilimizde yaşayan 172 bin vatandaşımız değil, Türkiye genelindeki 700 bin vatandaşın sorunlarıyla ilgilendiğimizi ve ilgilenmeye devam edeceğimizi bütün kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Bugüne kadar kapımızı çalan hiçbir hemşehrimize siyasi parti ayrımı yapmadan yardımcı olmaya çabaladık. Bundan sonra da çabamız o şekilde olacaktır. Gümüşhane insanının ne kadar vefakar, cefakar, yardımsever, vatanını, milletini, devletini seven insan olduğunu biz bu seçimde tekrar müşahede etmiş olduk."

- "Milletimiz güçlü liderden yana tercihini kullanmıştır"

Cihan Pektaş da Türkiye ve Gümüşhane'nin büyük bir demokratik olgunluk içerisinde bir seçim geçirdiğine işaret etti.

Avrupa'da seçimlere yüzde 40-50 arasında katılım olduğunu, 5 milyon oyla cumhurbaşkanları, başbakanların seçildiğine işaret eden Pektaş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 50 milyonun üzerinde vatandaşımız oy kullandı, Cumhurbaşkanımız 26 milyon oy alarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmuştur. Cumhur ittifakı da aynı şekilde 26 milyonun üzerinde oy almıştır. Dolayısıyla bu demokrasimizin ne kadar geliştiğinin, demokrasi kültürümüzün ne kadar olgunlaştığının da bir göstergesidir. Milletimiz güçlü liderden yana tercihini kullanmıştır. Ne zaman bu ülkeye güçlü liderler gelirse Türkiye her zaman sıçrama yapmıştır. Artık Türkiye bundan sonra medeniyet yolculuğuna devam edecektir."

AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ise "Gümüşhanemiz 27. dönemde daha müreffeh bir hale gelecek. Daha çok yatırım alacaktır. 26. dönemde yapılanlar 27. dönemde yapılacakların teminatıdır." dedi.

Kaynak: AA