ABD'nin BM Büyükelçisi Haley Hindistan'da

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Nikki Haley, ABD ve Hindistan arasındaki bağları pekiştirmek amacıyla Hindistan’a ziyaret gerçekleştirdi.

ABD'nin BM Büyükelçisi Haley Hindistan'da
Hindistan’a ziyarette bulunan ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, Hindistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin odak noktasının Washington ve Yeni Delhi arasındaki ilişkiyi güçlendirmek olduğunu söyledi.

Tarihi Hümayun Türbesi ziyaretinde açıklama yapan Haley, “Hindistan’a yaptığımız gezide çok kısa sürede yapılacak çok şey var. ABD ve Hindistan arasındaki ortaklığı güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Hindistan’da olmaktan çok mutlu olduğunu da belirten Haley, sosyal medya hesabında “Geri dönmek harika” şeklinde paylaşım yaptı.

BM’nin ABD Büyükelçisi olarak Hindistan’a ilk defa ziyarette bulunan Haley, Hintli yetkililer, sivil toplum kuruluşları, iş dünyasının liderleri ve öğrencilerle bir araya gelecek. Ziyarete ilişkin daha fazla ayrıntı verilmezken, 46 yaşındaki Haley’in Başbakan Narendra Modi’yle de görüşmesi bekleniyor. Hint kökenli Haley, Güney Carolina Valisi iken 2014’ün sonlarında Hindistan’ı ziyaret etmişti.
Kaynak: İHA