Uşaklı Şehit Aileleri Güneydoğu Gezisine Çıktı

Uşak Belediyesi tarafından şehit aileleri ve gaziler için Güneydoğu Anadolu gezisi düzenlendi.

Uşak Bir Eylül Stadyumu önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şehit aileleri ve gaziler için her yıl farklı bir bölgeye gezi düzenlediklerini belirterek bu yıl ailelerden gelen talep üzerine Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Urfa'ya gezi düzenlendiğini söyledi.

Vatanı için canını ortaya koyan şehitlerin ailelerine moral olması amaçlanan gezilerde hem bölgenin doğal ve kültürel özellikleri tanıtıldığını hem de gidilen şehirdeki şehit aileleriyle tanışılmasının sağlandığını belirten Cahan, masrafların belediye tarafından karşılandığını ifade etti.

Geziye katılanlara hayırlı yolculuklar diyen Başkan Cahan, "Onlar bizim baş tacımız. Onlar bizlere şehitlerimizin kutsal emaneti ve başımızın üstünde yerleri var. Geçtiğimiz yıl Karadeniz turuna göndermiştik. Şimdi de istedik ki Güneydoğu Anadolu’da hem şehit ailelerimizle bir araya gelsinler hem de bölgenin kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı bulsunlar.

Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyoruz. Onları memnun edebilirsek, gönüllerini alabilirsek bu her şeyden daha önemli. Uşaklı hemşerilerimiz adına düzenlediğimiz bu tur ile şehit ve gazi aileleri bir hafta boyunca Güneydoğu Anadolu'da olacaklar. Tek beklentimiz hayır dualarıdır." dedi.

Uşak Belediyesinin Diyarbakır Yenişehir Belediyesini kardeş belediye ilan ettiğini ve daha önce 22 Nisan'da, Uşak'a şehit aileleri ve gazilerin ziyarete geldiğini hatırlatan, Uşak Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Şakir Çakır da bu yıl Güneydoğu'ya düzenlenen gezinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: AA