Ormanlar İçin 77 Kilometre Yol Yatırımı Yapıldı

Mudurnu'da ormancılık faaliyetlerinin rahatlıkla yapılabilmesi ve yangınlara kolay müdahale imkanı amacıyla bu yıl 77 kilometre orman yolu yatırımı yapıldığı bildirildi.

Mudurnu Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Yüksel Özcan, yaptığı açıklamada, Mudurnu ve Taşkesti ormanlarında, 2018 yılında gerçekleştirilecek orman bakım çalışmalarında üretilen tomruk ve odunların depolara taşınması için yeni yollar ile menfezler yapılarak açıldığını belirtti.

Bu kapsamda yaklaşık 77 kilometrelik orman yolu çalışması yapıldığını kaydeden Özcan, şunları söyledi:

"Ormanların bakımı ve orman yangınlarına ilk müdahalede kullanılan, yol şebeke planlarında mevcut 20 kilometre yeni yol yapıldı. Bunun yanı sıra 10 kilometrelik yolda onarım, 32 kilometrelik alanda ise üst yapı çalışması gerçekleştirildi. Bölgede bulunan 15 kilometrelik yolda ise sanat yapıları yapılarak onarımı gerçekleştirildi. Bu çalışmalar neticesinde ilçemiz ormanlarında 77 kilometre yol yatırımı gerçekleştirildi."

Özcan, yapılan çalışmaların yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu, ayrıca gelecek yıl için 78 kilometrelik yol yatırımının planlandığını bildirdi.

Kaynak: AA