ÖKK'deki Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya, tanıkların dinlenilmesiyle devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile gazi İsmail Oğuz'un yanı sıra Başbakanlık, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığının da arasında bulunduğu müşteki kurumların avukatları katıldı.

Tanık olarak beyanı alınan R.E, sanık Engin Sevinç ile bir dönem Ağrı'da birlikte görev yaptıklarını ve Sevinç'in ev arkadaşı olduğunu beyan etti.

FETÖ ile bağlantısının lise yıllarına dayandığını anlatan R.E, "Ağrı'da görev yaparken benim kendi tuttuğum eve, 2 haftada ya da 3 haftada bir cemaat üyesi gelirdi. Sohbet, namaz kılma ve çeşitli faaliyetlerde bulunurduk. Siyasi içerikli konular konuşulmazdı." diye konuştu.

FETÖ sohbetlerine Sevinç'in de katıldığını belirten tanık R.E, kendisine FETÖ tarafından "Rıza" adının verildiğini ancak Sevinç'in kod adı kullanıp kullanmadığına dair bir bilgisinin olmadığını bildirdi.

Darbe girişiminin bir gün öncesinde düğünü olduğunu, Sevinç'in de düğünde olduğunu anlatan R.E, darbe girişimi esnasında konuştukları Sevinç'in, kendisine evde bulunduğunu söylediğini beyan etti.

İfade veren S.B de bir dönem Ağrı'da görev yaptığını, tanık R.E'nin ev arkadaşı olduğunu belirtti.

Ağrı'dan başka bir ile tayin edilmesinden sonra R.E'nin, sanık Sevinç ile aynı evi paylaştıklarını bildiğini beyan eden tanık S.B, Sevinç'in de örgüt tarafından düzenlenen sohbetlere gittiğini duyduğunu aktardı.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.
Kaynak: AA