Mardin'de Kadınlar İçin Beslenme Okulu Açılacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlar için beslenme okulu açacak.

Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, bir buçuk yılı aşkın süredir kadınlara değer veren projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Kadınların mutlu olacağı bir şehir için belediye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Yaman, bu amaçla kadınlara yönelik beslenme okulu açmayı kararlaştırdıklarını kaydetti.

Okulda beslenme uzmanlarının eğitim vereceğini dile getiren Yaman, şöyle konuştu:

"Okulda gıda mühendisleri, gıda tüketiminin nasıl olması gerektiğini konusunu anlatacak. Doğru, planlı ve özel hassasiyet gerektiren egzersiz ve spor faaliyetleri spor eğitmeni eşliğinde gerçekleştirilecektir. Beslenme alışkanlıklarının psikolojiyle olan bağı için psikolog eğitmen de bu sürecin bir parçası olacak."

Okulda kadınlar, beslenme uzmanın yanı sıra spor, psikolog, gıda mühendisi, gıda teknisyeni ve pasta eğitmelerinin yer aldığı eğitim atölyelerinde sağlıklı ve düşük kalorili tarifelerin uygulamalı eğitiminden geçecek.

Yaklaşık 3 ay sürecek beslenme okulu, haftanın dört günü katılımcılara eğitim verecek. Proje sonunda, eğitim sürecini tamamlayan kadınlara 3 ayrı dalda sertifika verilecek.

Kaynak: AA