Karamürsel'de Araç Sahiplerinden 'Dolu' Önlemi

Meteorolojinin kuvvetli yağış ve dolu uyarısı üzerine Karamürsel'de de bazı vatandaşlar araçlarının üstünü örtülerle kapatarak önlem aldı.

Marmara Bölgesi'nde bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı ve yerel dolu yağışı görülebileceği tahmini üzerine, ilçedeki vatandaşlar araçlarını emniyete almak için harekete geçti.

Bazı araç sahipleri belediyenin kapalı otoparkına ve kapalı pazar yerlerine yönelirken, bazıları da araçlarının üstünü karton, battaniye ve straforla kapattı.

Karamürsel Belediyesi Kapalı Otoparkı'nda görevli Engin Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 270 araçlık otoparkın dolu uyarısının ardından yarım saat içerisinde dolduğunu söyledi.

Vatandaşları mağdur etmemek için içeriye kapasitenin üzerinde araç aldıklarını anlatan Akgün, otoparktaki araç sayısının 400'ü bulması üzerine çok sayıda araç sahibini geri çevirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Araç sahibi Hayriye Uzun da meteorolojinin ve kasko şirketinin yaptığı dolu yağışı uyarısının ardından hemen harekete geçtiğini kaydederek, kapalı otoparkta yer bulamayınca aracını kartonla örterek önlem aldığını ifade etti.

Kaynak: AA