İsrailli Mahkumlara Karşılık Gazze'ye Kıbrıs'ta Liman

İsrail Hükümeti, Kıbrıs Rum kesimi kabul ederse Kıbrıs’ta Gazze için geçici bir liman inşa etmeyi teklif ettiklerini doğruladı.

İsrail Hükümeti, İsrailli mahkumların Hamas tarafından serbest bırakılmasına karşılık, Kıbrıs Rum Kesimi’ne Gazze için bir liman kurmayı teklif ettiklerini doğruladı.

Rum Hükümet Sözcüsü Vekili Klelia Vasiliou yaptığı açıklamada, iki ülke arasında bu konuda bir anlaşma olmadığını, ancak üzerinde düşünülen talepleri olduğunu söyledi.



İsrail medya kaynaklarından yapılan açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın Kıbrıs Rum kesimi ve Yunan meslektaşlarıyla geçtiğimiz Cuma Lefkoşa’da bir liman kurmak üzere görüştüğü bildirilmişti.

İsrail tarafından yapılan teklif, İsrail’in elinde bulunan 6 bin 36 Filistinli siyasi tutukluya veya 310 Gazzeli’ye değinmeden, Hamas’ın ellerinde bulunan İsrailli mahkumların ve İsrail askerlerinin serbest bırakılmasını şart koşuyor.

Teflifte, Kıbrıs-İsrail-Yunanistan’ın Akdeniz’deki “güvenlik” ve yasa dışı göçe karşı birlikte çalışma planları da yer alıyor.
Kaynak: İHA