Güvenlik-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Tatlıgül, Özel Güvenlik Görevlileri Günü'nü Kutladı

Meslektaşlarının Özel Güvenlik Görevlileri Günü’nü kutlayan Güvenlik-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Muhammet Ali Tatlıgül, “Büyük fedakarlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla görev alanlarında hizmet veren tüm özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın ortaya koyduğu başarı hepimizi gururlandırmaktadır” dedi.

Güvenlik-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Tatlıgül, Özel Güvenlik Görevlileri Günü'nü Kutladı
Yapılan kanun düzenlemesi ile 14 yıl önce resmi olarak resmiyet kazananözel güvenlik görevlileri, mesleklerinin 14. yılını kutluyor. Özel ve kamu alanlarında görevde oldukları kurumların ve vatandaşların güvenliklerini sağlayan özel güvenlik görevlilerini ziyaret ederek, Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftası’nı kutlayan Güvenlik-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Muhammet Ali Tatlıgül, mesleği icra eden özel güvenlik görevlilerinin artık polis haftası, hemşireler günü, öğretmenler günü gibi bir özel günlerinin olduğunu ifade etti.

2004 yılında yayınlanan 5188 sayılı “Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” yasasının Resmi Gazete’de yayınlanmasının 14. yıl dönümünde Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftası’nı kutladıklarını kaydeden Tatlıgül, “26 Haziran Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftası’nı, Güvenlik-İş Sendikası olarak ülkemizin 81 ilinde kutluyoruz. Bizler de Kocaeli’de bu özel günümüzün asıl sahipleri olan görevi başındaki arkadaşlarımızı ziyaret ederek Özel Güvenlik günü haftasını tebrik ederek kolaylıklar diledik. Arkadaşlarımızın bu özel gününü kutlarken onların adına kamuoyuna sesleniyoruz. Büyük fedakarlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla görev alanlarında aziz milletimizin barış ve emniyet içinde yaşaması için üstün bir görev anlayışı ile hizmet veren tüm özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın ortaya koyduğu başarı hepimizi gururlandırmaktadır” dedi.

Özel güvenliklerin yapmış olduğu işin önemine de değinen Muhammet Ali Tatlıgül, “Bugün İkamet ettiğimiz konutta, çocuğumuzun okulunda, sağlımız için hastanede, değerli varlıklarımız için bankada, aklınıza gelen her yerde özel güvenlik görevlileri vardır. Özel güvenlik görevlileri de 14 yıldır toplumsal huzur ve güven ortamının sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimiz ve polis teşkilatımız ile birlikte omuz omuza görev yapmaktadırlar. 14 yıllık süre içerisinde hukuğun üstünlüğünün insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin sağlanması görevinin kedisine ilke edinen, yasalarla tanınmış görevini sadakatle gece-gündüz fedakarca yerine getiren özel güvenlik görevlileri halkımızın hizmetinde olmaya devam edecektir. Bu yüzden görevleri başında hayatını kaybedenler kanunlar nezdinde şehit, yaralananlar ise gazi sayılmalıdırlar” diye konuştu.

Özel güvenliklerin hakları için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Tatlıgül, “Bu yıl ikincisini kutladığımız bu özel günümüzde ‘Özel güvenlik her yerde, görmezden gelme’ sloganımızı tüm kamuoyu ile paylaşma fırsatını kullanacağız. Beşikten mezara insan hayatının her evresinden görev yapan özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın, mesleklerini layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımızın toplum ve siyasiler açısından da gereken saygınlığa kavuşması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Güvenlik- İş Sendikası olarak toplumda huzur ve güven ortamının sağlanmasında ve kamu düzeninin korunmasında gece gündüz görev yapan 308 bin özel güvenlik görevlisinin 26 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nı kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA