Eyüpsultanlı Gençler Hayata Hazırlanıyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik eğitimleri aralıksız devam ediyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın ödüllü uygulamalarından olan Genç Akademi, Klavuz Akademi ve Şehir ve Medeniyet Okulu’nda gençler, çeşitli eğitimler alarak donanımlarını arttırıyor.

Simurg Genç Akademi, öğrenimini Eyüpsultan’da gören veya ikamet eden üniversite öğrencileri için geliştirilmiş özel bir birim. Bu birim, üniversite öğrencilerine uzmanlaşacakları alanın dışında yeni perspektifler kazandırmayı amaçlıyor.Genç Akademi programında liderlik okulu, felsefe, şehir tarihi eğitimi, sosyal medya yönetimi, ekonomi - iktisat, dinler tarihi, fotoğrafçılık gibi temel programlar bulunuyor. Genç Akademi’de 8 farklı atölyede şimdiye kadar 694 öğrenci eğitim aldı.

“Eğitim kalitesi yüksek ve iyi derecede yönlendirici”

Genç Akademi’nin, yaptıkları ve yapmayı planladıklarıyla şimdiden öğrencileri ve eğitmen kadrosuyla iyi bir seviyeye ulaşmış olduğunu ifade eden Sevdanur Demirel, “ Bu projenin Eyüpsultan haricindeki öğrencilere ulaşmış olması ve birçok alanda atölye gruplarının kurulması konusunda başarılı olduğunu düşünüyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Genç Akademi’nin öğrencilerinden Burcu Özbek ise, “Genç Akademi, okul dışında hem akademik yönelimlerimizi, hem farklı ilgi ve isteklerimizi gerekli değeri veren tek oluşum. Hem okul ciddiyeti hem samimiyetini, katkılarını çok seviyorum” açıklamasında bulundu.Tüm eğitim sistemlerinin en önemli unsuru eğitimcilerdir. Klavuz Akademi, Simurg yaygın eğitim programlarının dinamosu olan eğitim kadrosunun gelişimlerine ayrı bir önem veriyor.

Bu amaçla; Eyüpsultan Belediyesi, Simurg bünyesinde Klavuz Akademi programı başlattı.

Klavuz Akademi ile Simurg ve diğer tüm birimlerde görev alan eğitimciler verimlik ve donanımlarını artırıyor. Seminerler ve eğitim programları düzenliyor. Bu kapsamda 378 adet hizmet içi eğitim ve etkinlik gerçekleştirildi.

Şehir ve medeniyet okulu

Şehir ve Medeniyet Okulu; Medeniyet tasavvurunun ihya edilmesi; şehircilik geleneğinin modern bir şekilde yorumlanması amacıyla kuruldu. Okul; medeniyet mefkuresini, bütün boyutlarıyla Eyüpsultan’dan başlayarak tüm şehirlere yaymak, mimariden, kentsel tasarıma; planlamadan çevreye, yüksek estetik standartlarını yeniden açığa çıkarıyor, yerel yönetimlere entelektüel katkı sunuyor. Şehir ve Medeniyet Okulu her yıl mülakatla kabul edilen 100 öğrenciye eğitim veriyor.
Kaynak: İHA