Devriye Görevine İlişkin Koordinasyon Toplantıları Sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Münbiç'teki devriye faaliyetlerine ilişkin Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasındaki koordinasyon toplantıları devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Münbiç'teki devriye faaliyetlerine ilişkin Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasındaki koordinasyon toplantıları devam ediyor.

Münbiç'teki devriye faaliyetleri, Türk ve Amerikan Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca 18 Haziran 2018'de koordineli/bağımsız olarak başlatılmıştı.

TSK'ya ait zırhlı araçlar, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi içinde bulunan Cerablus ile Münbiç cephe hattındaki Sacu Çayı civarında ABD ile koordine ederek bağımsız şekilde dört devriye görevi gerçekleştirdi.

İlk devriye 18 Haziran'da, ikincisi 20 Haziran'da atılırken, Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü devriye görevini 22 Haziran'da, dördüncü devriye görevini 24 Haziran'da tamamladı.

AA muhabirinin askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasında Münbiç'teki müteakip devriye faaliyetlerine yönelik koordinasyon toplantıları da devam ediyor.

Türk ve ABD'li askeri yetkililer son devriye görevi öncesinde planlı iki koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıların ilki 22 Haziran'da ikincisi ise 23 Haziran'da yapıldı.

Yeni devriye faaliyetlerine yönelik koordinasyon toplantılarının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan planlı toplantılara yönelik ilk bilgilendirme Türk askeri yetkililerince yapılırken ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü de Türk ve Amerikan savunma yetkililerinin "Münbiç yol haritasının uygulanmasını" görüşmek üzere 22-23 Haziran tarihlerinde bir araya geldiğini, Türk-Amerikan ortak devriyelerin başlamasına ilişkin ise görüşmelerin sürdüğünü belirtmişti.
Kaynak: AA