ÇOMÜ'de Mezuniyet Töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) mezuniyet töreni düzenledi.

18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, okulun 1992'de kurulduğunu hatırlatarak, aradan geçen 25 yılda gelişen ve her geçen gün bilime katkı sunan bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Acer, ÇOMÜ'nün 50 binden fazla öğrencisi, bin 600'ün üzerinde akademik personeli ve 2 bin 500'den fazla çalışanı ile bugün Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Yücel Acer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz, hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada, akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesidir. Tarihi değerleri ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin ruhunu ve güzelliklerini temsil eden Çanakkale ve ilçelerinde, birbirinden seçkin yerleşkelerinde, eşsiz güzellikte bir üniversite haline geldi.

Uluslararası öğrenci sayısını son üç yılda üç kat artırdık, uluslararası üniversitelerle ortak yüksek lisans ve doktora programları açan uluslararası odaklı bir üniversite olduk. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, öğrencilerinin gelişmeleri takip eden, girişimci, yenilikçi fikirler üreten, temel değerlerine bağlı bireyler olmasını gözeten bir üniversitedir." dedi.

Halk oyunu gösterileri, öğrenci ve akademisyenlerin geçit töreninin ardından akademik yılda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Candan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ile protokol üyeleri ve öğrenci yakınları katıldı.

Kaynak: AA