ÇOMÜ'de Akademik Kurul Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademik genel kurul toplantısı, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’ndeki fakülte toplantı salonunda yapıldı.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamaya göre, iki fakültenin dekanlarının ve akademik personelinin katıldığı toplantıda ilk olarak Biga İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Yiğit, fakültedeki akademik ve idari gelişmeleri içeren bir sunum yaptı.

Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak ise kampüse yapılan çevre düzenlemelerine dair bilgiler sunarken fakültede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin notlar aktardı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'de toplantıda yaptığı konuşmada, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin eğitim öğretimlerini, araştırmalarını yapacakları güzel bir ortam hazırlandığını söyledi.

İnşaatın başladığını ifade eden Acer, şöyle konuştu:

"İnşaat bu yıl bitmeyecek ama önümüzdeki yıl içinde fakültemizin kullanımına sunulacak. Biga İİBF’nin çalıştığı binaları da mümkün olduğunca geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yaz da çevre düzenleme çalışmaları ile bina içindeki sıkıntılı alanlara yönelik yenileme çalışmalarımız devam edecek. Binaların inşaatının tamamlanmasıyla akademisyenlerin daha rahat bir ortamda çalışma imkanı bulacak. Bu iki bina bittiğinde hocalarımızın çalışmalarının rahatlayacağını, dersliklerin rahatlayacağını söyleyebiliriz. Bunun değerli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Hocalarımıza misafirhane konusunda da çalışmalarımız sona geldi. Yerleşkede bir ibadethane önemli bir ihtiyaçtı, onun da çalışmaları devam ediyor."

Acer'in konuşmasının ardından bölüm başkanları faaliyet ve çalışmalarını anlattı.

Kaynak: AA