Hepsiburada'dan Antalyalı Müşterilerine Klima Ve Vantilatör Fırsatı

Hepsiburada, Antalyalıları klima ve vantilatör seçenekleriyle ferahlatmaya devam ediyor.

Hepsiburada'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, yaklaşık 30 klima ve 50 vantilatör markasında sunduğu avantajlı fiyatlarla Antalyalı müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor.

Antalya'nın klima ve vantilatör alışveriş verilerini de inceleyen Hepsiburada, müşterilerin alışkanlık ve tercihleriyle ilgili bilgileri ortaya koydu.

Hepsiburada Antalya klima ve vantilatör alışverişi trend verilerine göre, mayıs ayında klimaya gösterilen ilgi zirve yaptı. Ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre klima talebi yüzde 367, vantilatör talebi yüzde 88 arttı. Antalyalı erkekler kadınlardan 7 kat fazla alışveriş yaparken, en çok sipariş veren yaş aralığı 25-35 oldu.

Antalya klima ve vantilatör alışveriş verilerinin ilçelere göre dağılımına bakıldığında, en çok talebin Muratpaşa'dan geldiği görüldü. En çok satış yapılan ilçelerde Muratpaşa'yı, Kepez, Konyaaltı, Manavgat, Serik, Alanya, Kaş, Kumluca ve Kemer izledi.

Türkiye'deki evlerin ortalama metrekare ölçüsü, cephe yönü, iklim koşulları gibi etkenler çoğunlukla 12 bin btu ve 18 bin btu klimaların tercih edilmesini beraberinde getirdi. Klima seçiminde en fazla dikkat edilen hususlar marka, fiyat, btu ve enerji sınıfı olurken, evin ısınma ve soğumasında da cephe, cam ve pencerelerin büyüklüğü, yalıtım ile mimari özellikler önemli rol oynadı.

Ev ve çoğu iş yerinde duvar tipi klimalar tercih edildi. Açık alanlarda ise su ve buhar püskürterek ferahlatan vantilatörler talep gördü.

Kaynak: AA