Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçim Zaferi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Etiyopya'daki Türkiye mezunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 24 Haziran seçimlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı yolladı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin yayımladığı mesajda Radev, "Aramızdaki yoğun ve yapıcı diyaloğun daha da gelişeceğine, Güneydoğu Avrupa'daki barış, istikrar ve güvenliğe yarar sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk, iyi komşuluk ve verimli iş birliği örneğini teşkil edeceğine inandığını aktaran Radev, "Türkiye halkının 24 Haziranda kullandığı oyunun komşumuzun başarılı gelişimine katkı sağlayacağına güveniyor, ülkenize tüm alanlarda refah diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Etiyopya'da faaliyet gösteren Etiyopya Türkiye Mezunları Kalkınma ve Dayanışma Derneği de Erdoğan'ı ve AK Parti'yi kutladı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Etiyopya için önemli bir kalkınma ortağı. Türkiye'yi, ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlar noktasında aynı değer ve ortak yaklaşımları paylaşan kararlı bir ortak olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye gelecekteki başarıları için en içten dileklerimizi sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA