ASO Başkanı Özdebir Açıklaması 'Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle Yeni Bir Hikaye Yazacaktır'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle yeni bir hikaye yazacaktır” dedi.

24 Haziran seçimlerini değerlendiren ASO Başkanı Özdebir, seçimlerin ülkeye, siyasi partilere ve tüm adaylara hayırlı olmasını dileyerek, “Türkiye, bu seçimleri demokratik bir olgunluk içinde milletimize yakışır bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu seçimin galibi Türkiye olmuştur. Seçimlerin ülkemize, siyasi partilere, tüm adaylara ve tüm milletvekillerimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, bu seçimlerle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu seçimle ilk defa uygulanacak olan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle Türkiye yeni bir hikaye yazacaktır” ifadelerini kullandı.

Özdebir başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kutladı.

Yeni sistemle Türkiye’nin prangalarından kurtulduğu görüşünü savunan Özdebir, “Daha hızlı karar alıp uygulayabileceğimiz bu sistemle erkler birbirinden ayrılacak, işler daha hızlı yürüyecek, bürokratik imparatorluklar yıkılacak. Seçmen mecliste hiçbir partiye çoğunluk vermedi. Bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü demokrasi uzlaşma rejimidir. Bu seçimlerde ittifaklar suretiyle uzlaşma kültürü açısından çok önemli kazanımlar elde ettik. Ben bu meclisin uzlaşma içinde başarılı işler yapacağına inanıyorum. Gerginliklerin ve kutuplaşmaların bir yana bırakılıp ülkenin geleceğine odaklanmamız gerekiyor. Belirsizlik artık sona erdi. Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız gerekir. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformları ve özellikle mesleki eğitim reformunun süratle gerçekleştirilmesi için çaba göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

İş dünyasına da seslenen Özdebir, “Seçimler geride kaldı, belirsizlik sona erdi. Artık tüm gücümüzle işimize dönelim, üretime ihracata ve bu ülkeye katkı vermeye devam edelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA