Akdeniz Üniversitesinin Tıp Ve Sağlık Bilimleri Başarısı

Akdeniz Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarının hazırladığı 2017-2018 alan sıralamasında, tıp ve sağlık bilimleri alanında 10'uncu sırada yer aldı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, dünyadaki en iyi üniversitelerin 61 alana göre listelendiği sıralamada Türk üniversitesinin en fazla sayıda yer aldığı alanlar tıp ve mühendislik alanları oldu. Türkiye'den 27 üniversite tıp ve sağlık bilimleri alanında, 25 üniversite mühendislik alanında sıralamaya girme başarısı gösterdi.

Tıp ve sağlık bilimleri alanında en iyi dereceyi elde eden Türk üniversiteleri arasında 10'uncu sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi dünya sıralamasında ise ilk bine giren üniversitelerin arasında 724'üncü sırada yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Üniversitemiz bundan önce İngiltere merkezli ve 14 yıldır dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan Times Higher Eduation'ın 'Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2018' raporuna da 801'inci sıradan girdi. Bugün de URAP Araştırma Laboratuvarının yaptığı sıralamada üniversitemizin Türk üniversiteleri arasında 10'uncu sırada yer alması, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasına girmesi bizleri son derece gururlandırdı." dedi.

Kaynak: AA